• Martonvásár
  • Főoldal
  • Közügyek és ügyintézés
  • Önkormányzat
  • Polgármester

Polgármester

Kedves Martoni Olvasóim!

Szeretettel köszöntöm Önöket városunk megújult honlapján.

Az elmúlt időszakban nem csak internetes felületeink újultak meg, hanem Martonvásár maga is.

A fejlesztések nem valósulhattak volna meg az Önök támogatása és az építő jellegű véleménye nélkül. Örömömre szolgálna, ha egy emberként töltene el bennünket a büszkeség a 2010 óta közösen létrehozott sikereinkre gondolva.

Immár gyönyörű és egyedi főtér emeli városunk fényét, megépült az új Brunszvik-Beethoven Kulturális Központ, az Óvodamúzeum, a Sportcsarnok és a Horváth Ottó Sportközpont is. Csatorna, gáz és útburkolat-felújítások sokaságával igyekeztünk javítani a városunkban elmaradt infrastrukturális beruházásokat, 2017-ben pedig elkezdődött a Martonvásári Beethoven Általános Iskola bővítése is.

A fejlesztéseknek koránt sincs vége, sok kiváló terv lapul még fiókjainkban, amelyek arra hivatottak, hogy még kényelmesebbé, még szebbé és még tartalmasabbá tegyék az itt lakók mindennapjait.

Szeretném további támogatásukat kérni az elkövetkező évek önkormányzati fejlesztéseihez is. Városszerte további utak, utcák, járdák, parkolók felújítását és bicikli utak építését tervezzük. Szorgalmasan dolgozunk az Egészségközpont bővítésén és egy Ifjúsági park létrehozásán is. Ezen felül megújul a kastélypark, illetve a kastélyban látogatóközpont kerül kialakításra.

Martonvásár hosszú távú pénzügyi stabilitása épp oly fontos számunkra, mint a fejlesztések gyümölcseinek minél hamarabbi élvezete. Ennek érdekében az említett fejlesztéseket döntően önerőből, a Magyar Állam vissza nem térítendő támogatásaiból és Európai Uniós forrásokból valósítjuk meg. Arra is elszántak vagyunk, hogy új gazdasági szereplőket csábítsunk városunkba. A magánberuházások gazdaságélénkítése céljából Szolgáltatóház létrehozásán fáradozunk a volt TSZ udvarban, és szorgalmazzuk a főtérre szánt új vendéglátóhely és szálloda kialakítását is.

A fejlesztéseken és a beruházás ösztönző intézkedéseken felül természetesen az önkormányzat továbbra is kiemelkedő feladatának tekinti a rászorulók gondjainak enyhítését. Lakosaink a jövőben is számíthatnak önkormányzatukra a bajban.

Úgy vélem, korunk egyik legnagyobb hazai kihívása az emberek krónikus közösséghiánya. Önkormányzatunk éppen ezért megkülönböztetett hangsúlyt fektet a közösségépítésre. Tudatos közösségépítő tevékenységünk gyümölcsei büszkeséggel töltenek el, amikor nap, mint nap tapasztalom, hogy milyen jelentős a polgári aktivitás, milyen sokszínű és szép számú közösség található meg nálunk. Éppen ezért a Martonvásárért tevékenykedő barátainkat igyekszünk a közösség elismerésével jutalmazni.

A város lakóinak összetartó erejét híven tükrözi az is, hogy nem csupán a saját településeinken élő honfitársainkkal vállalunk sorsközösséget, hanem a határon túli magyar testvéreinkkel is.

Jó szívvel kívánom mindannyiunknak, hogy továbbra is álljunk ki büszkén gazdag kultúránkért, büszke magyarságunkért, európai értékeinkért és otthonunkért: Martonvásárért!

 

Dr. Szabó Tibor

Polgármester

2018. március 21.
Benedek
Elérhetőségek

Képviselő-testület

2462 Martonvásár Budai út 13.

+36 (22) 460-004

horvath.balint@martonvasar.hu

Járási Hivatal

2462 Martonvásár Budai út 1.

+36 (22) 569-280

hivatal@martonvasar.fejer.gov.hu

A Járási Hivatal honlapja

Kormányablak / Okmányiroda

2462 Martonvásár Budai út 1.

+36 (22) 460-081

okmanyiroda@martonvasar.fejer.gov.hu

Forum Martini

+36 (20) 500-4266

forummartini@martonvasar.hu

Impresszum

Kommunikáció

+36 (20) 270-5900

csoma.tamas@martonvasar.hu